Strafrecht

Caroline Pronk is advocaat in het strafrecht. Met meer dan 10 jaar voorafgaande ervaring bij de opsporing weet Caroline wat er fout kan gaan bij de overheid. Zij heeft ervaring als rechter en is gespecialiseerd in het onderzoeken van de feiten.

Onschuldig?

"Ik ben onschuldig, waarom zou ik een advocaat nemen..." Dat horen we vaak. Helaas, strafrecht is mensenwerk. Daardoor gaat het toch af en toe mis. In de afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor grote strafzaken met onterechte veroordelingen. Maar in kleine strafzaken kan het veel sneller fout aflopen. Bent u onschuldig? Neem dan zeker een advocaat.

Voorbeelden

Voorbeelden van opgeloste zaken:

 • Zaak ARA. Cliënt werd beschuldigd van moord en medeplichtigheid daaraan. Een ex-medewerker beschuldigde hem dat hij de opdracht zou hebben gegeven en twee telefoons beschikbaar had gesteld. Caroline legde uit dat dit schuldscenario erg onwaarschijnlijk was. Waarom zou de winkelier € 60.000 krijgen, enkel voor twee telefoons en praten over de planning, terwijl de de twee daders, die alles hebben gedaan, dan ieder slechts € 30.000 zouden krijgen?
  Er waren gesprekken geweest, waar alleen in algemene zin gesproken was over dat de vrouw van haar man af wilde. Maar tussen dat gesprek en het maken van concrete plannen was een lange tijdsperiode verstreken. In hoger beroep werd hij dan ook terecht vrijgesproken.
 • In een zaak over een roofoverval kwam Caroline Pronk erachter dat het Openbaar Ministerie ontlastend bewijs achter had gehouden. De verdachte kwam alsnog vrij.
 • Per ongeluk vergeten af te rekenen in de winkel, en dan toch vervolgd worden! Cliënt dreigde zijn baan bij een ministerie te verliezen. Door grondig feitenonderzoek kon Caroline aannemelijk maken dat het toch echt een oprechte vergissing was. En de winkel trok toen de aangifte in.
 • Een opsporingsambtenaar zou met zijn motor 200 km/u hebben gereden en daarna geprobeerd hebben om zich eruit te praten. Reden voor ontslag. Caroline Pronk ontdekte dat er geen echte meting had plaatsgevonden. Met de politiegegevens en een berekening kon zij bewijzen dat de snelheid niet boven de 120 km/u was gekomen. Boete en ontslag gingen van tafel.
 • Een cliënt zou zijn collega's bestolen hebben. Een deel van de spullen werd in zijn jaszak aangetroffen. Caroline kon toch aannemelijk maken dat de diefstal door iemand anders was gepleegd. Vrijspraak.
 • Een werknemer zou een collega mishandeld hebben. Uit onderzoek van Caroline Pronk bleek dat er wel ruzie was geweest en dat het fysiek was geworden, maar wel zo gering dat het geen mishandeling kon zijn. Ook hier geen straf en geen ontslag.
Wat heb jij ontzettend véél voor ons betekend! Een engel op ons pad... Dankbaar...

Soorten strafrecht

U kunt ook terecht voor:

 • verkeer: gevaar op de weg, joyriding, alcohol, verkeersboetes, problemen met rijbewijzen
 • strafbeschikking aanvechten
 • militair strafrecht
 • fiscaal strafrecht (bijvoorbeeld boetes van de belastingdienst)

Advies

Aangehouden?

Als u bent aangehouden, vraag dan altijd om bijstand van een advocaat. Geef aan dat u bij voorkeur Caroline Pronk als advocaat wilt. Als zij beschikbaar is, zal zij u komen bijstaan. Vraag de politie ook of u even met ons kantoor mag bellen. Dat moeten ze u toestaan.

Voor het verhoor leggen wij u uit wat u moet doen en niet moet doen. Tijdens het verhoor letten we op dat de politie zich aan de regels houdt. En als u het niet meer weet, dan krijgt u alsnog advies. En we zorgen ervoor dat de feiten goed op papier komen.

Laat u nooit verhoren zonder advocaat! Leg als u geen advocaat hebt gesproken, dan geen verklaring af, op welke vraag dan ook. Een verklaring kunt u niet intrekken en kan later op een heel onverwachte manier tegen u werken - ook als u onschuldig bent.

Uitgenodigd voor verhoor?

De politie kan u ook uitnodigen voor een verhoor. Caroline kan met u meegaan. In verschillende gevallen kunnen zij een straf voorkomen en zorgen dat de kosten vergoed worden. Ga niet zonder advocaat!

Strafbeschikking

Schakel ook een advocaat in bij een strafbeschikking. Die levert zeker drie problemen op:

 1. een straf
 2. een strafblad
 3. u mag de Verenigde Staten niet meer in - in veel gevallen al bij een eenvoudige mishandeling. Maar niet altijd. De precieze aard van de feiten is hierbij van belang.
 • Mogelijke vragen
 • Mogelijke vragen

  • Ik heb een dagvaarding ontvangen. Wat moet ik doen?
  • De politie heeft mij opgeroepen voor verhoor in verband met een strafbaar feit. Waar moet ik rekening mee houden?
  • Ik heb een strafbeschikking ontvangen. Krijg ik een strafblad als ik niks doe? JA.
  • Leidt een ongeluk in het verkeer tot strafvervolging?

Neem contact op

Caroline Pronk

Caroline Pronk

telefoon: 055-5411477
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.