Strafrecht

Politie staat op het punt om een voorbijganger aan te houden

Caroline Pronk is advocaat in het strafrecht. Met meer dan 10 jaar voorafgaande ervaring bij de opsporing weet zij wat er fout kan gaan bij de overheid. Zij is gespecialiseerd in het onderzoeken van de feiten.

Voorbeelden

Voorbeelden van zaken die zij heeft opgelost:

 • In een zaak over een roofoverval kwam Caroline Pronk erachter dat het Openbaar Ministerie ontlastend bewijs achter had gehouden. De verdachte kwam alsnog vrij.
 • Een opsporingsambtenaar zou met zijn motor 200 km/u hebben gereden en daarna geprobeerd hebben om zich eruit te praten. Reden voor ontslag. Caroline Pronk ontdekte dat er geen echte meting had plaatsgevonden. Met de politiegegevens en een berekening kon zij bewijzen dat de snelheid niet boven de 120 km/u was gekomen. Boete en ontslag gingen van tafel.
 • Een cliënt zou zijn collega's bestolen hebben. Een deel van de spullen werd in zijn jaszak aangetroffen. Caroline kon toch aannemelijk maken dat de diefstal door iemand anders was gepleegd. Vrijspraak.
 • Een werknemer zou een collega mishandeld hebben. Uit onderzoek van Caroline Pronk bleek dat er wel ruzie was geweest en dat het fysiek was geworden, maar wel zo gering dat het geen mishandeling kon zijn. Ook hier geen straf en geen ontslag.
Wat heb jij ontzettend véél voor ons betekend! Een engel op ons pad... Dankbaar...

Soorten strafrecht

U kunt ook terecht voor:

 • verkeer: gevaar op de weg, joyriding, alcohol, verkeersboetes, problemen met rijbewijzen
 • strafbeschikking aanvechten
 • militair strafrecht
 • fiscaal strafrecht (bijvoorbeeld boetes van de belastingdienst)

Advies

Aangehouden?

Als u bent aangehouden, vraag dan altijd om bijstand van een advocaat. U kunt daarbij ook aangeven dat u bij voorkeur Caroline Pronk als advocaat wilt. Als zij beschikbaar is, zal zij u komen bijstaan. Voor het verhoor legt Caroline Pronk u uit wat u moet doen en niet moet doen. Tijdens het verhoor let zij op dat de politie zich aan de regels houdt. En als u het niet meer weet, dan geeft zij u alsnog advies.

Laat u nooit verhoren zonder advocaat! Leg als u geen advocaat hebt gesproken, dan geen verklaring af, op welke vraag dan ook. Een verklaring kunt u niet intrekken en kan later op een heel onverwachte manier tegen u werken - ook als u onschuldig bent.

Uitgenodigd voor verhoor?

De politie kan u ook uitnodigen voor een verhoor. Caroline Pronk kan met u meegaan. In verschillende gevallen kan zij een straf voorkomen en zorgen dat de kosten vergoed worden. Ga niet zonder advocaat!

Strafbeschikking

Het ziet er net zo uit als een bekeuring, maar een strafbeschikking levert drie problemen op:

 1. een straf
 2. een strafblad
 3. u mag de Verenigde Staten niet meer in - zelfs bij een eenvoudige mishandeling 
 • Mogelijke vragen
 • Mogelijke vragen

  • Ik heb een dagvaarding ontvangen. Wat moet ik doen?
  • De politie heeft mij opgeroepen voor verhoor in verband met een strafbaar feit. Waar moet ik rekening mee houden?
  • Ik heb een strafbeschikking ontvangen. Krijg ik een strafblad als ik niks doe?

Neem contact op

Caroline Pronk

Caroline Pronk

telefoon: 055-5411477
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een vraag voor één van onze advocaten? Laat het ons weten.