Strafrecht

Advocaten in het strafrecht Caroline Pronk en Mirnah Scholten

Caroline Pronk en Mirnah Scholten zijn advocaat in het strafrecht. Met meer dan 10 jaar voorafgaande ervaring bij de opsporing weet Caroline wat er fout kan gaan bij de overheid. Mirnah heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar feitenvaststelling in het strafrecht. Zij hebben allebei ervaring als rechter en zijn gespecialiseerd in het onderzoeken van de feiten.

Onschuldig?

"Ik ben onschuldig, waarom zou ik een advocaat nemen..." Dat horen we vaak. Helaas, strafrecht is mensenwerk. Daardoor gaat het toch af en toe mis. In de afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor grote strafzaken met onterechte veroordelingen. Maar in kleine strafzaken kan het veel sneller fout aflopen. Bent u onschuldig? Neem dan zeker een advocaat.

Voorbeelden

Voorbeelden van opgeloste zaken:

 • In een zaak over een roofoverval kwam Caroline Pronk erachter dat het Openbaar Ministerie ontlastend bewijs achter had gehouden. De verdachte kwam alsnog vrij.
 • Per ongeluk vergeten af te rekenen in de winkel, en dan toch vervolgd worden! Cliënt dreigde zijn baan bij een ministerie te verliezen. Door grondig feitenonderzoek kon Caroline aannemelijk maken dat het toch echt een oprechte vergissing was. En de winkel trok toen de aangifte in.
 • Een opsporingsambtenaar zou met zijn motor 200 km/u hebben gereden en daarna geprobeerd hebben om zich eruit te praten. Reden voor ontslag. Caroline Pronk ontdekte dat er geen echte meting had plaatsgevonden. Met de politiegegevens en een berekening kon zij bewijzen dat de snelheid niet boven de 120 km/u was gekomen. Boete en ontslag gingen van tafel.
 • Een cliënt zou zijn collega's bestolen hebben. Een deel van de spullen werd in zijn jaszak aangetroffen. Caroline kon toch aannemelijk maken dat de diefstal door iemand anders was gepleegd. Vrijspraak.
 • Een werknemer zou een collega mishandeld hebben. Uit onderzoek van Caroline Pronk bleek dat er wel ruzie was geweest en dat het fysiek was geworden, maar wel zo gering dat het geen mishandeling kon zijn. Ook hier geen straf en geen ontslag.
Wat heb jij ontzettend véél voor ons betekend! Een engel op ons pad... Dankbaar...

Soorten strafrecht

U kunt ook terecht voor:

 • verkeer: gevaar op de weg, joyriding, alcohol, verkeersboetes, problemen met rijbewijzen
 • strafbeschikking aanvechten
 • militair strafrecht
 • fiscaal strafrecht (bijvoorbeeld boetes van de belastingdienst)

Advies

Aangehouden?

Als u bent aangehouden, vraag dan altijd om bijstand van een advocaat. Geef aan dat u bij voorkeur Caroline Pronk of Mirnah Scholten als advocaat wilt. Als zij beschikbaar is, zal zij u komen bijstaan. Vraag de politie ook of u even met ons kantoor mag bellen. Dat moeten ze u toestaan.

Voor het verhoor leggen wij u uit wat u moet doen en niet moet doen. Tijdens het verhoor letten we op dat de politie zich aan de regels houdt. En als u het niet meer weet, dan krijgt u alsnog advies. En we zorgen ervoor dat de feiten goed op papier komen.

Laat u nooit verhoren zonder advocaat! Leg als u geen advocaat hebt gesproken, dan geen verklaring af, op welke vraag dan ook. Een verklaring kunt u niet intrekken en kan later op een heel onverwachte manier tegen u werken - ook als u onschuldig bent.

Uitgenodigd voor verhoor?

De politie kan u ook uitnodigen voor een verhoor. Mirnah of Caroline kan met u meegaan. In verschillende gevallen kunnen zij een straf voorkomen en zorgen dat de kosten vergoed worden. Ga niet zonder advocaat!

Strafbeschikking

Schakel ook een advocaat in bij een strafbeschikking. Die levert zeker drie problemen op:

 1. een straf
 2. een strafblad
 3. u mag de Verenigde Staten niet meer in - in veel gevallen al bij een eenvoudige mishandeling. Maar niet altijd. De precieze aard van de feiten is hierbij van belang.
 • Mogelijke vragen
 • Mogelijke vragen

  • Ik heb een dagvaarding ontvangen. Wat moet ik doen?
  • De politie heeft mij opgeroepen voor verhoor in verband met een strafbaar feit. Waar moet ik rekening mee houden?
  • Ik heb een strafbeschikking ontvangen. Krijg ik een strafblad als ik niks doe? JA.
  • Leidt een ongeluk in het verkeer tot strafvervolging?

Neem contact op

Caroline Pronk

Caroline Pronk

telefoon: 055-5411477
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mirnah Scholten

Mirnah Scholten

telefoon: 055-5411477
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.