Verkeer

Blik op de snelweg A50 vanaf het viaduct bij Woeste Hoeve

Caroline Pronk en Mirnah Scholten houden zich als advocaat ook bezig met verkeerszaken. Het gaat dan om zaken als:

Mijn rijbewijs is ingevorderd! Wat moet ik doen?

Het rijbewijs kan ingevorderd worden bij te hard rijden (>50 km/u te hard) of bij te veel alcohol (>749 μgl). Is dat gebeurd? Tips en oplossingen.

Voorbeelden

Voorbeelden van zaken die wij hebben opgelost:

  • Cliënt was zijn rijbewijs kwijt omdat hij te veel gedronken zou hebben. Caroline Pronk kon aantonen dat het onderzoek van de psychiater van het CBR niet klopte. Rijbewijs weer terug!
  • Een opsporingsambtenaar zou met zijn motor 200 km/u hebben gereden en daarna geprobeerd hebben om zich eruit te praten. Reden voor ontslag. Caroline Pronk ontdekte dat er geen echte meting had plaatsgevonden. Met de politiegegevens en een berekening kon zij bewijzen dat de snelheid niet boven de 120 km/u was gekomen. Boete en ontslag gingen van tafel.

Soorten

U kunt ook terecht voor:

Advies

Als u een boete krijgt, dan heeft u meestal maar zes weken de tijd om er iets tegen te doen. Bij een strafbeschikking is dat maar twee weken. Wacht niet te lang! Neem direct contact op.

Snelheid

Te hard rijden komt vaak voor. Niet omdat Nederlanders zo slecht rijden, maar omdat er veel gecontroleerd wordt. De boetes zijn in Nederland hoog. Voorkomen is beter dan genezen. Heeft het zin om er iets tegen te doen? Niet altijd. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld:

  • Uw rijbewijs is ingevorderd. De gevolgen zijn zo ernstig dat u niet zonder advocaat kan.
  • Op de autosnelweg moet het bord zowel links als rechts staan. De reden is dat het verborgen kan blijven als er een groot voertuig naast u rijdt (een vrachtwagen, bijvoorbeeld). Als het bord alleen rechts staat, dan kan dat een goed argument zijn om de boete aan te vechten.
  • U weet zeker dat u niet te snel gereden hebt, maar u werd ingehaald door iemand die sneller reed.
  • Het "systeem" denkt dat u in een vrachtwagen reed, maar het gaat om een personenauto met aanhangwagen of om een touringcar.
  • Iemand anders rijdt met uw kenteken rond. Doe dan wel aangifte als dit is gebeurd.

Contactgegevens Caroline Pronk

J.C.H. (Caroline) Pronk

J.C.H. (Caroline) Pronk

Telefoon: 055-5411477
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. LinkedIn: www.linkedin.com/in/jchpronk/