Houtsnijwerk van twee handen die elkaar vastpakken - foto Caroline Pronk, Edolo 2019

Voor lichtere strafbare feiten kan de officier van justitie een strafbeschikking opleggen: een beslissing dat je een boete moet betalen.

Heb je een strafbeschikking gekregen? Betaal niet. Scan deze in (of maak er een foto van) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij informeren het Openbaar Ministerie dan dat je het niet eens bent met de strafbeschikking. Doe dit zo snel mogelijk, meestal is er maar twee weken tijd!

Verschillen met bekeuring

De brief is hetzelfde en komt van het CJIB. Maar er zijn belangrijke verschillen:

KenmerkBekeuringStrafbeschikking
strafblad? nee ja
rechtsmiddel beroep verzet
mee eens? betalen eerst overleggen
met advocaat
niet eens? mag betalen niet betalen en
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het strafblad levert vervolgens problemen op met reizen. Je mag, afhankelijk van waar de strafbeschikking voor is, de Verenigde Staten niet meer in. Dat probleem is er al bij een eenvoudige mishandeling.

 • Ondernemers
 • Ondernemers

  Wat voor een ondernemer u ook bent, het is altijd nodig om uw zaken goed te regelen. Daarbij is goede en betrouwbare juridische ondersteuning van groot belang. Onze advocaten zijn graag uw sparringpartners of het nu gaat om advies over de inrichting en structuur van uw organisatie of om een goede screening van contracten met opdrachtgevers of algemene voorwaarden.

  Lees verder

 • Particulieren
 • Particulieren

  Bijna iedereen komt in zijn of haar leven in aanraking met juridische kwesties. Door emotie en ratio te scheiden, ontstaat er ruimte voor resultaat. Bekijk de dienstverlening en aandachtsgebieden voor particulieren.

  Lees verder

Denken in praktische oplossingen

Ervaring

Ervaring

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Persoonlijk

Persoonlijk

Heeft u een vraag voor één van onze advocaten? Laat het ons weten.