Vreemdelingenrecht

Als iemand uit het buitenland in Nederland wil verblijven, krijgt hij of zij te maken met het vreemdelingenrecht. Vreemdelingenrecht is onderdeel van het bestuursrecht. Er zijn twee onderdelen:

  • asielrecht: personen die vragen om politieke of humanitaire bescherming
  • regulier vreemdelingenrecht: personen die naar Nederland komen om te werken of te studeren, of iemand die een familielid of partner naar Nederland wil laten komen

In de meeste gevallen is een visum of verblijfsvergunning nodig.  Dit moet worden aangevraagd bij de ambassade of bij de IND. In het vreemdelingenrecht is een advocaat niet verplicht. Het kan echter wel van groot voordeel zijn. Er zijn veel voorwaarden om een visum of verblijfsvergunning te verkrijgen. Een aanvraag wordt gemakkelijk afgewezen als niet aan alle voorwaarden wordt voldaan. Daarnaast veranderen de regels snel. De voorwaarden die vandaag gelden voor een verblijfsvergunning kunnen morgen anders zijn. Dit maakt dat veel mensen professionele hulp inschakelen.

Wij kunnen u advies geven bij uw aanvraag of de gehele aanvraag voor u doen. Wij kunnen ook bezwaar of beroep instellen tegen een besluit van de IND. Dit betreft ook zaken als intrekking van een verblijfsvergunning, een terugkeerbesluit of inreisverbod.

  • Mogelijke vragen
  • Mogelijke vragen

    • Ik wil mijn partner laten overkomen naar Nederland. Welke inkomenseis geldt voor mij?
    • Wat kan ik doen tegen een afwijzing van een visum?
    • Hoelang moet mijn relatie of huwelijk duren, voordat ik een zelfstandige verblijfsvergunning kan aanvragen?

Neem contact op

mr. G. (Gerben) Tuenter

mr. G. (Gerben) Tuenter

Telefoon: 055-5411477
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een vraag voor één van onze advocaten? Laat het ons weten.