Belastingrecht

Arcaden in Rome

Caroline Pronk is advocaat in het belastingrecht. Zij staat mensen bij in procedures tegen de Belastingdienst of tegen andere belastingorganen. Door haar ervaring als rechterlijk ambtenaar bij het team belastingrecht van de rechtbank Gelderland heeft zij een unieke ervaring vanaf de andere kant van de tafel: waarschijnlijk is zij de enige advocaat met ervaring als belastingrechter. Daarnaast is zij afgestudeerd in fiscaal recht.

Voorbeelden

Voorbeelden van zaken die zij heeft opgelost:

  • kinderopvangtoeslag: toch aannemelijk gemaakt dat de kinderen opvang hebben genoten, ondanks dat de facturen ontbraken
  • invordering: Caroline kon door onderhandeling met de Belastingdienst voorkomen dat een onderneming met betalingsproblemen failliet zou raken.

Advies

Betalingsproblemen?

Ook bij betalingsproblemen waar je zelf geen oplossing ziet, is vaak nog van alles mogelijk. Neem liever te vroeg dan te laat contact op.

Niet de vereiste aangifte gedaan?

De Belastingdienst kan jou voor een fors bedrag aanslaan als je geen aangifte hebt gedaan. Heel vervelend is dat je dan zelf zo ongeveer moet bewijzen dat je dat geld niet hebt verdiend. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de Belastingdienst denkt dat je zwart hebt gewerkt of geld hebt verdiend met een strafbaar feit.