OM hoorzitting? Gratis advies

Hebt u een brief gekregen voor een hoorzitting bij het Openbaar Ministerie? Neem contact op met ons kantoor, voor een gratis adviesgesprek. Dan gaat u het best voorbereid de hoorzitting in. Met of zonder advocaat.
Advies vragen kan op deze manier: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vul hierbij zoveel mogelijk de gevraagde gegevens in en stuur bij voorkeur een foto van uw identiteitsbewijs mee. Dat hoeft natuurlijk niet als u al cliënt bent bij ons.

Nieuws

OM-Cassatie in zaak Ara

Paleiskwartier 's-Hertogenbosc
05-01-2023 - In de zaak Ara heeft de advocaat-generaal beroep in cassatie ingesteld. Volgens raadsvrouw Caroline Pronk is cassatie alleen al nodig zodat het OM de eigen cassatiedesk kan laten beoordelen of de cassatie zin heeft. Het betreft een dossier van meer dan 10.000 pagina's. Dat is te veel om binnen 14 dagen te lezen. Het is dus goed denkbaar dat het OM de cassatie later weer intrekt.

Vrijspraak in moordzaak Ara!

22-12-2022 - Op 31 mei 2017 werd Bobo Jalloh bruut neergestoken in zijn woning in Schaesberg. Cliënt werd vervolgd voor betrokkenheid bij die moord. Op basis van onder meer een statistische analyse voerde raadsvrouw Caroline Pronk aan dat cliënt niet betrokken kon zijn bij de moord - en daarnaast dat waarschijnlijk geen sprake is van moord, maar van een uit de hand gelopen bedreiging. Het gerechtshof spreekt cliënt vrij.
De uitspraak is gepubliceerd: ECLI:NL:GHSHE:2022:4573

Vacature voor advocaat

04-11-2022 - Ben je advocaat of advocaat geweest, en ben je op zoek naar een werkplek op een kantoor waar het draait om mensen, om rechtvaardigheid, en om nieuwe aanpak? Wegens een groeiende praktijk is er een vacature voor een nieuwe advocaat.

Theda Boersema: afscheid als lid van de Algemene Raad

27-10-2022 - Theda Boersema heeft afscheid genomen van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten. Daarmee komt een einde aan een lidmaatschap dat alweer in 2017 begon. Van 2009 tot 2016 was Theda ook al lid van de Raad van de Orde van Advocaten in Rotterdam. De algemene raad is het bestuur van de Nederlandse Orde van Advocaten. Hij houdt zich bezig met beleidsontwikkeling, voorlichting, voorstellen voor regelgeving en de uitvoering van wettelijke taken, zoals het toezicht op de advocatuur. De algemene raad vertegenwoordigt de balie overal waar daartoe aanleiding bestaat.

Wet open overheid vervangt Wob

01-05-2022 - De Wet open overheid is vandaag in werking getreden. Deze wet regelt hoe burgers informatie van de overheid kunnen krijgen. Dat moet met de Woo makkelijker worden dan met de vorige wet, de Wet openbaarheid van bestuur. Wel komen er gronden bij die de overheid kan gebruiken om publicatie te beletten. Er is geen overgangsrecht, lopende verzoeken worden conform de Woo afgehandeld.
Wij doen ook verzoeken om openbaarmaking van informatie, bijvoorbeeld om de werkwijze van het CBR bij de behandeling van bezwaarprocedures over rijbewijzen te controleren.

Diversiteit verrijkt de advocatuur

03-04-2022 - Caroline Pronk staat met een interview in het Jaarverslag van de Raad voor Rechtsbijstand: Variatie binnen een team en binnen een beroepsgroep is heel belangrijk. Dan doel ik niet alleen op gender of afkomst, maar ook op zeldzame vaardigheden als creativiteit of een loopbaan in andere disciplines dan alleen de juridische. Die competenties en ervaring helpen om te innoveren en te excelleren. Zo verrijkt diversiteit de advocatuur.

Voorwaarden

B&C Melissen advocaten heeft algemene voorwaarden, een privacyreglement en is voor klachtafhandeling (brochure) aangesloten bij de Geschillencommissie advocatuur.

Antwoord op Kamervragen n.a.v. artikel NOS

10-02-2022 - In het NOS-artikel Juridische fuik overheid maakt burgers kansloos werd Caroline Pronk geïnterviewd door journalisten van Nieuwsuur. Het item kwam ook op tv ("Strijden tegen de overheid"). De leden van de Tweede Kamer Arib, I. van Dijk en Palland hebben daarover vragen gesteld aan Minister Weerwind van Rechtsbescherming. De antwoorden zijn nu gepubliceerd: antwoord Van Dijk & Palland en antwoord Arib.

 • Ondernemers
 • Ondernemers

  Wat voor een ondernemer u ook bent, het is altijd nodig om uw zaken goed te regelen. Daarbij is goede en betrouwbare juridische ondersteuning van groot belang. Onze advocaten zijn graag uw sparringpartners of het nu gaat om advies over de inrichting en structuur van uw organisatie of om een goede screening van contracten met opdrachtgevers of algemene voorwaarden.

  Lees verder

 • Particulieren
 • Particulieren

  Bijna iedereen komt in zijn of haar leven in aanraking met juridische kwesties. Door emotie en ratio te scheiden, ontstaat er ruimte voor resultaat. Bekijk de dienstverlening en aandachtsgebieden voor particulieren.

  Lees verder

Denken in praktische oplossingen

Ervaring

Ervaring

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Persoonlijk

Persoonlijk

Heeft u een vraag voor één van onze advocaten? Laat het ons weten.